Ga naar de inhoud

Effectmeting

Het doel van onze trainingen is een verandering in de praktijk: medewerkers en leidinggevenden gaan anders, beter, slimmer communiceren tijdens hun werk. We zijn dan ook overtuigd van en nieuwsgierig naar het resultaat van onze trajecten!

Daarom evalueren we onze praktijktrajecten ook uitgebreid. We meten het effect op twee verschillende niveaus van de schaal van Kirkpatrick:

  • Niveau 1: Reactie. Door het invullen van een (anonieme) evaluatie direct na de trainingen meten we de tevredenheid van de deelnemers over de training, de trainer en de trainingsacteur. Ook beoordelen de deelnemers de link tussen de training en hun werk: wat kunnen ze in de praktijk met de tips, tools en vaardigheden uit de training.
  • Niveau 3; Gedrag. Voorafgaand aan de training en 4,5 maand na de training nemen we een vragenlijst af waarin de deelnemers aangeven in hoeverre ze het gedrag en de vaardigheden die in de training centraal staan toepassen in de praktijk. Zo meten we wat de deelnemers in de praktijk daadwerkelijk anders zijn gaan doen door de training.

We rapporteren de resultaten op anonieme basis naar de opdrachtgever. Indien gewenst maken we vooraf met u afspraken over het te behalen resultaat.