Ga naar de inhoud

Onze aanpak

Practice Trainingen legt de nadruk op Leren vanuit en in de praktijk. Wat we aanbieden noemen we daarom liever Praktijktrajecten dan trainingen.

Onze klanten willen namelijk dat hun medewerkers tijdens hun werk iets veranderen. In hun manier van communiceren bijvoorbeeld, in hun houding of hun gedrag.  Onze focus ligt daarom op het ondersteunen, stimuleren en faciliteren in de praktijk. Uw medewerkers leren terwijl ze werken.

Onze praktijktrajecten voor medewerkers bestaan uit 5 stappen (klik hier voor onze aanpak in praktijktrajecten voor leidinggevenden):

Stap 1 Stap 2Stap 3Stap 4Stap 5
Voorgesprek KickoffMini-voorbereidingTrainingssessieLearning on the job
Trainer met leidinggevende- Per Skype of telefonisch

Trainer met leidinggevende en medewerkers - Tijdens een werkoverleg Medewerkers -zelfstandig op het werk Groepssessie met medewerkers in een trainingsruimte binnen uw organisatieMedewerkers tijdens het werk
30 minuten20 minuten30 minuten4 uur4 maanden learning on the job – verweven in het werk
Minitraining van de leidinggevende in het optimaal ondersteunen en stimuleren van gedragsverandering bij medewerkers. Trainer en leidinggevende introduceren het praktijktraject, de aanleiding, de aanpak en het doel.De medewerkers bekijken Tipsheets met weetjes over het onderwerp van de training en praktische tips voor de praktijk. De training bestaat uit twee delen:

1. Praktijksituaties uitproberen en oefenen: wat werkt in welke situatie? Met een professioneel trainingsacteur.

2. Praktijkplan maken: elke deelnemer maakt een praktisch, concreet plan. Wat is mijn doel? Welke stappen ga ik nemen? Hoe ga ik mezelf herinneren? Wat doe ik als het tegenzit? Wat brengt dit me op?
De deelnemers werken in de praktijk volgens onze SPORT-methode aan hun leerdoelen. Onderdeel hiervan is begeleiding op maat door de trainer: coaching on the job en/of het bespreken en oefenen van praktijksituaties.

Home