Ga naar de inhoud

Onze aanpak – praktijktrajecten voor leidinggevenden

Practice Trainingen legt de nadruk op Leren vanuit en in de praktijk. Wat we aanbieden noemen we daarom liever Praktijktrajecten dan trainingen.

We willen namelijk dat leidinggevenden in de praktijk iets kunnen veranderen. In hun manier van communiceren bijvoorbeeld, in hun houding of hun gedrag.  Onze focus ligt daarom op het ondersteunen, stimuleren en faciliteren in de praktijk. Leidinggevenden leren terwijl ze werken.

Onze praktijktrajecten voor leidinggevenden bestaan uit 4 stappen:

Stap 1 Stap 2Stap 3Stap 4
IntakeMini-voorbereidingTrainingssessieLearning on the job
Trainer met deelnemer (leidinggevende)- Per Skype of telefonisch

Leidinggevenden -zelfstandig Groepssessie met leidinggevenden in een trainingsruimte binnen uw organisatieLeidinggevenden tijdens het werk
30 minuten30 minuten4 uur4 maanden learning on the job – verweven in het werk
bespreken van wensen, doelen en praktijkcasesDe leidinggevenden bekijken Tipsheets met weetjes over het onderwerp van de training en praktische tips voor de praktijk. De training bestaat uit twee delen:

1. Praktijksituaties uitproberen en oefenen: wat werkt in welke situatie? Met een professioneel trainingsacteur.

2. Praktijkplan maken: elke deelnemer maakt een praktisch, concreet plan. Wat is mijn doel? Welke stappen ga ik nemen? Hoe ga ik mezelf herinneren? Wat doe ik als het tegenzit? Wat brengt dit me op?
De leidinggevenden werken in de praktijk volgens onze SPORT-methode aan hun leerdoelen. Onderdeel hiervan is begeleiding op maat door de trainer: coaching on the job en/of het bespreken en oefenen van praktijksituaties.

Home