Ga naar de inhoud

Goednieuw Praktijktraject voor leidinggevenden: ‘Van vast naar verder’ – in beweging krijgen van medewerkers.

Iedereen zit wel eens ‘vaAfbeeldingsresultaat voor gevangenisst’. Je hebt het even wat minder naar je zin op het werk, omdat er veel dingen veranderen of …..  juist niet: het wordt een beetje een sleur. Je weet dat je in beweging moet komen om je werk weer leuk te maken, maar dat lukt even niet. Als dit te lang duurt, komen de meesten van ons toch in beweging: we houden namelijk niet van ‘vastzitten’ en willen de regie over ons werk en over ons leven.

Er zijn ook medewerkers die vast blijven zitten. Ze houden bijvoorbeeld niet van verandering: niet in hun organisatie en niet in hunzelf. Of … ze schieten door alle veranderingen in de stress en verkrampen.

Voor hun leidinggevende kan dit knap lastig zijn. Vooral als hun organisatie verandert en hun afdeling mee moet. Het werk verandert, er komen taken bij, het moet sneller of er is een nieuw systeem… Dit vraagt een aanpassing van hun mensen: andere kennis, andere vaardigheden. Medewerkers die blijven ‘vastzitten’ zorgen er dan voor dat het werk niet af komt, er fouten worden gemaakt, er conflicten ontstaan en de sfeer minder wordt.

In dit praktijktraject leren uw leidinggevenden om vastzittende medewerkers weer in beweging te krijgen. Niet met de ‘Carrots en de sticks’; die zijn ongetwijfeld al geprobeerd. Wel door de inzet van een breed scala aan communicatietechnieken, waarvan we weten dat ze werken.

Dit is een incompany-training gericht op een groep leidinggevenden binnen één organisatie. Heb je interesse om als individu deel te nemen? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Aantal Deelnemers Maximaal 10
Tijdinvestering per deelnemer 4,5 uur per deelnemer + ‘learning on the job’ – verweven in het werk
Doorlooptijd 4,5 maand
Resultaat  

De deelnemer kan medewerkers die niet kunnen of willen veranderen aanzetten tot vereiste verandering in kennis, vaardigheden en/of gedrag

De deelnemer beschikt hiertoe over de volgende gesprekstechnieken, kan ze toepassen en kan inschatten wanneer welke techniek het beste past:

  • Motivational interviewing
  • Werken vanuit waarden
  • Effectief aanspreken
  • Stimuleren van wilskracht
  • Confronteren
Aanpak 4 stappen